Kansainvälisiä säveliä Kärsämäen syksyä piristämässä

VIROLAINEN TALLINN BAROQUE VIERAILI KÄRSÄMÄELLÄ 28.-29.8.

Tallinn Baroque kirkkokonsertissa 28.8. oli 72 osallistujaa.


Tallinn Baroquen koululaiskonsertissa 29.8. päästiin tutustumaan historiaan musiikin kautta.

Lainaus Tallinn Baroque:n käsiohjelmasta:

Tallinn Baroque on ahkerasti esiintyvä ryhmä, jolla on vuosittain lähes sata konserttia Keski-Eurooppaa ja Pohjois-Norjaa myöten. Ryhmän jäsenet ovat ansioituneita muusikkoja, joilla on takanaan perustutkinto Eestin musiikkiakatemiassa ja lisäksi he ovat erikoistuneet vanhaan musiikkiin kansainvälisten opettajien johdolla.

Konsertissa kuultavista vanhan ajan soittimista sinkki on trumpetin ja fidel on sellon edeltäjä, vanhat soittimet ovat soinniltaan hiljaisempia kuin uudet.

Ryhmän musiikin taustalla vaikuttaa renessanssin ja barokin ajan käsitys, jonka mukaan täydellisimpänä kaikista soittimista on pidettävä ihmisääntä, joka on itsensä Herran luoma. Vielä 1500-luvulla eniten ihmisääntä muistuttavana soittimena pidettiin sinkkiä, kun taas 1700-luvulla trumpetti, clarino trumpet eli luonnontrumpetti otti samaisen paikan.

Barokkimusiikki oli 1600-luvulta alkaen ylhäisön tanssi- ja hovimusiikkia, jota soitettiin huippuammattilaisten voimin aamu- ja päiväruokailusta illan juhliin asti. Musiikissa yhdistyvät sekä klassinen melodisuus että tanssillinen kepeys.

Konsertti on musiikillinen matka renessanssi- ja barokkiajan Eurooppaan.”

UKRAINALAINEN ”KASAKKANAISET JA SOITINYHTYE OZORNIE NAIGRISHI KIERTUEELLA KÄRSÄMÄELLÄ 12.9.

Koululaiskonsertti tempasi kuulijat mukaan taputtamaan rytmiä.

Ukrainalainen Kasakkanaiset ja soitinyhtye Ozornie Naigrishi koostuu kymmenestä ammattimuusikosta, jotka kiersivät Suomea syyskuussa. Konsertti oli monipuolinen katsaus kasakkamusiikkiin sekä Ukrainasta että Venäjältä. Taidokas, värikäs ja raikasääninen kasakkanaisten ryhmä toi mukanaan laulun riemua, kaihoa ja heleyttä sekä pukujen väriloistoa. Laulun lisäksi kuulimme mm. harmonikkaa, balalaikkaa, bassobalalaikkaa ja erilaisia perinteisiä pillejä. Taattua slaavilaista menoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s