Tarinoiden Yö Kärsämäellä 2.11.2012

Kärsämäestä on Suomen Elämäntarinayhdistyksen toiminnan myötä muodostunut oikea tarinakunta. Tarinateemasta olemme ammentaneet jo useana vuonna valoa ja iloa syksyn pimeyteen, järjestämällä eri yhdistysten ja toimijoiden yhteistyönä Tarinoiden Yö -tapahtuman. Tänä vuonna Tarinoiden Yötä vietetään perjantaina 2.11. Ohjelmaa on luvassa kaiken ikäisille!

Tarinoiden Yö on joka vuosi erilainen. Viime vuoden tapahtumasta jäi monelle päällimmäisenä mieleen katutaidetyöpaja, jossa tehdyt irrotettavat graffitit Piikkilän seinällä raivasivat tietä ARS Kärsämäki 2012 -näyttelyn katutaiteelle.

Toinen helmi tapahtumassa oli runolla suklaata-tempaus, joka innosti monia lapsia ja aikuisia astumaan estradille. Tämän kokemuksen rohkaisemana, kuluneen kesän Elämäntarinafestivaaliin otettiin mukaan lasten tarinakatselmus, joka oli menestys. Lapsille täytyy tarjota mahdollisuuksia kerätä esiintymiskokemusta, ilman että rima on liian korkealla. Kaikilla ei riitä ainesta Idols tai Talent -tasolle, mutta omien rajojen ylittäminen tekee hyvää. Epäonnistumisistakin oppii ja kasvaa. Lasten tarinakatselmuksesta tulee toivon mukaan pysyvä perinne.

Tänä vuonna tarjotaan toimintaa kolmena eri annoksena, lapsille, nuorille ja aikuisille. Lapsille on tarjolla piirroselokuva Frosteruksen koulun auditoriossa ja elokuvan jälkeen toimintaa Yökyöpelit peli-illassa. Halloweenin merkeissä naamiaisasuun pukeutuneet saavat pienen yllätyksen.

Nuorille on koko illan ajaksi toimintaa kirjaston kulmilla. Klo 19 alkaen kirjastolla toimii iltakahvila. Kulttuuritontut-hanke järjestää kirjastossa Tuunaustyöpajan, jossa voi tehdä mm. joulukoristeita vanhoista kirjoista parin euron osallistumismaksulla. Jos rahaa ei ole, voi tarjoutua talkoolaiseksi! Yhdeksästä yhteentoista asti voi kuluttaa aikaa kirjaston tiloissa ja pihalla pelikonsoleiden ja lautapelien ja ystävien kanssa sekä sään salliessa pelata ulkopelejä. Illan aikana on mahdollisuus voittaa palkintoja pukeutumalla Halloweenasuun tai vastaamalla kirjastokyselyyn.

Aikuisille on luvassa mielenkiintoisia tarinoita koko illaksi. Tarinaraitti starttaa klo 18 hautausmaan edestä. Kävelyn aikana kuultavien tarinoiden teemana on kotirintama-aika 1939-1945. Tarinoita ovat keränneet Frosteruksen koulun oppilaat. Tarinaraitin vetää Janne Ruha. Matkan aikan kuullaan mm. ylipäällikön päiväkäsky ja muistoja evakkoajalta, muistoja kodista ja elämästä sodassa, muistoja lottatoiminnasta ja ilmavalvonnasta, Kirkkoherra Torvelan lähtöpuhe ja tarina isän sotaanlähdöstä. Tarinaraitin päätteeksi Suomen Elämäntarinayhdistys ry luovuttaa rahastipendin Frosteruksen koulun 9. luokan oppilaiden luokkaretkirahastoon.

Tarinaraitin päätteeksi saavutaan Taidetalo Nahkurille, jossa ilta jatkuu Tarinakahvilan merkeissä (klo 19.30). Teemana on nostalgiaa vuodelta 1924 sanomalehtikatsauksen muodossa. Illan aikana selviää mm. miksi rautatie ei koskaan tullutkaan kulkemaan Kärsämäen kautta Ouluun.

Tarinakahvilan jälkeen yönäytöksessä esitetään tarina-aiheinen elokuva (klo 21 alkaen). Elokuvan nimeä ei voi paljastaa (Elokuvalisenssin ehtojen vuoksi), mutta kyseessä on tositapahtumiin perustuva tarina Tennesseessä asuneesta erakosta nimeltä Felix Bush. Vuosikymmenet muusta maailmassa erossa eläneestä Bushista rakentui paikallinen legenda jo eläessään, sillä hänestä ja hänen hulluudestaan kerrottiin juttuja kaikkialla ja vanhemmat pelottelivat hänellä lapsiaan. Kun Bushin vanha ystävä kuolee, mies päättää kertoa maailmalle oman tarinansa ja alkaa suunnitella omia hautajaisiansa. Hautajaisten on oltava kunnon juhlat ja paikalle pitää tulla kaikkien, joilla on kerrottavanaan tarina hänestä. Tärkeintä on, että juhlissa on mukana myös päivänsankari itse – elävänä. Mielenkiintoinen elämäntarina siis luvassa!

Julisteen kuva: Copyright David Haworth, www.stargazing.net/david

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s