Musiikkimatka barokin aikakaudelle

Tallinn Baroque konsertoi tiistaina 27.8. klo 19 Kärsämäen Paanukirkossa (Pappilankuja 24, Kärsämäki). Konsertilla kerätään varoja Kattilakosken kulttuuriosuuskunnan omistaman Kärsämäen pappilan ylläpitoon.

Barokkikonsertti

Pääsemme musiikin siivillä aikamatkalle 400 vuoden päähän. Barokki oli 1600-luvun tärkein tyylisuunta. Barokki syntyi Italiassa renessanssin jatkeena. Barokkitaiteessa rakastettiin ylenpalttista koristelua, mutta ulkonaisen loiston ohella siihen sisältyy hyvin paljon aitoa herkkyyttä ja uskonnollista lämpöä. Tyypillistä oli myös eri taiteen alojen sulautuminen kokonaistaideteokseksi. Esimerkiksi Italiassa syntyi ooppera, runous ja tanssi.

Barokin aikakauden suuria säveltäjiä olivat saksalaiset Johann Sebastian Bach (1685-1750) ja Georg Friedrich Händel (1685-1759). Konsertissa kuullaan myös muita aikakauden säveltäjiä, joita ovat mm. Giovanni Paolo Cima, Adriano Banchieri, Claudio Monteverdi, Georg Böhm, Alessandro Stradella ja Alessandro Scarlatti. Tallinn Baroque ryhmän musiikin taustalla vaikuttaa renessanssin ja barokin ajan käsitys, jonka mukaan täydellisimpänä kaikista soittimista on pidettävä ihmisääntä, joka on itsensä Herran luoma. Vielä 1500-luvulla eniten ihmisääntä muistuttavana soittimena pidettiin sinkkiä, kun taas 1700-luvulla trumpetti, clarino trumpet eli luonnontrumpetti otti samaisen paikan.

Soiton välissä historiallisiin rooliasuihin sonnustautuneista virolaismuusikoista koostuva yhtye esittelee soittimensa ja barokin ajan musiikkikulttuuria suomen kielellä. Konsertin jälkeen on kahvibuffet Kärsämäen pappilassa, jossa Tallinn Baroque –ryhmän muusikot ovat myös tavattavissa.

Liina Saari, sopraano, on opiskellut Viron Musiikkiakatemiassa ja suorittanut lauludiplomin v. 1981. Hän on täydentänyt opintojaan Lydia Srtyx-Agostin (Italia) sekä Harry van der Kampin (Hollanti) mestariluokilla. Hän työskentelee nykyisin vapaana taiteilijana, osallistuu eri yhtyeiden toimintaan sekä toimii solistina.

Raivo Tarum on valmistunut Viron Musiikkiakateemista trumpetinsoitin alalta. Hän on toiminut Viron television ja radion sinfoniaorkesterin soitinryhmän äänenjohtajana. Samalla hän opiskeli historiallisia puhallinsoittimia sinkkiä ja luonnontrumpettia sekä täydensi opintojaan Bruce Dickeyn ja Edward Tarrin ohjauksessa. Hän on soittanut 15 vuotta Hortus Musicus -yhtyeessä, jonka mukana hän on esiintynyt suurimmassa osassa Euroopan maita, Yhdysvalloissa ja Israelissa.

Imbi Tarum on valmistunut Viron Musiikkiakatemian Bruno Lukkin pianoluokalta. Cembalon soiton jatkokoulutusta hän on saanut Ton Koopmanin ja Vaughan Schleppin mestarikursseilta. Hän on soittanut 14 vuotta Hortus Musicus – yhtyeessä, jonka mukana hän esiintynyt monessa Euroopan maassa, Yhdysvalloissa ja Israelissa. Hän on soittanut eestiläis-suomalaisessa barokkiorkesterissa ja Tallinnan Barokkiorkesterissa. Hän opettaa cembalonsoittoa Viron Musiikkiakatemiassa ja vetää myös kursseja Virossa ja Suomessa.

Lisätietoa ja varaukset: Jaana Salo 044 313 5555 / kattilakoski.osuuskunta@gmail.com
kattilakoski.wordpress.com www.facebook.com/kattilakoskenkulttuuriosuuskunta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s