Sadonkorjuujuhla ja Tarinoiden yö

Kärsämäen 145-vuotispäiviä juhlistetaan pe 5.9. klo 12 alkaen Sadonkorjuujuhlalla joka jatkuu Tarinoiden yön merkeissä keskiyöhön saakka. Tapahtumapaikkana on Konttilan pihapiiri, mutta toimintaa on myös kirjastolla, Taidetalo Nahkurilla ja nuorisotalo Poppelissa.

Ohjelmassa on mm. Pressan katit lapsille ja Valto Savolaisen trubaduuriesitys aikuisille, Klovni Stella, joka pitää lapsille hassunhauskan laulu- ja leikkishown ja tunnelmoi aikuisten kanssa Stella di luna – Stella ja kuu -esityksellä, jossa on suomalaisia ja argentiinalaisia tangoja sekä runoja rakkauden mahdottomuudesta. Lisäksi tapahtumassa musisoi Irene Entchev kitaran kera, Teuvo Marttila laulaa ja laulattaa ja Selina Heikura ja Roosa Leppävuori esittävät haitarimusiikkia. Runoja kuulemme Helmi Saarikosken tulkitsemana. Illemmalla myös yleisö pääsee esittämään runoja. Runon esittäjät palkitaan suklaapatukalla. Lapset ja aikuiset rohkeasti estradille! Illalla katsotaan Koti Maalla hankkeen tarinakarttatyöpajalla videoituja kärsämäkisten tarinoita ja kuullaan tarinankerrontaa. Museo on avoinna koko tapahtuman ajan ja illan päätteeksi museolla kuullaan kummitustarinoita.

Sadonkorjuujuhlassa klo 12-17 on hernekeittotarjoilu klo 12 alkaen, sadonkorjuutori ja hevoskärryajelua, maa- ja kotitalousnaiset pitävät vohvelikahvilaa Konttilassa, Kulttuuritontut-hankkeen mehubaarissa voi askarrella kekripukki -naamioita.

sadonkorjuujuhla ja tarinoiden yö

Elsuupamaistiaiset

Taidetalo Nahkurilla pääsee tutustumaan Elsuupan ihmeelliseen maailmaan. Elsuupa on paitsi taideyhdistys, myös kärsämäkinen perinneruoka tai oikeastaan jälkiruoka. Elsuupasta liikkuu paikkakunnalla kahdenlaista versiota, joilla on molemmilla omat kannattajansa. Nyt järjestämme leikkimielisen kansanäänestyksen eri elsuupaversioiden välillä maistiaisten muodossa. Samalla voi tutustua ARS Kärsämäki 2014 -näyttelyyn.

Tapahtumissa on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s