Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri vierailee Kärsämäellä 10.10.2014

Pe 10.10. Klo 19 Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konsertti kirkossa.
Järj. Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa ja Kärsämäen seurakunta.

orkesteriKeski-Pohjanmaan Kamariorkesteri tarjoaa parasta osaamistaan KPO:n asiakasomistajia varten räätälöidyissä konserteissa, joissa kuullaan suosittujen säveltäjien suosituimpia teoksia. Konsertit on suunniteltu kaikenikäisille kuulijoille ja sopivat erinomaisesti koko perheen musiikkielämykseksi.

Ohjelma:

Händel
• Concerto grosso op. 6/2

Nordgren
• Koko maailma valittanee, op. 26b

Bach, J.S.
• Viulukonsertto g
• Violinkonsert g

Mozart
• Divertimento D, KV 136

Sallinen
• Aspekteja Peltoniemen Hintrikin surumarssista
• Aspekter över Peltoniemi Hintrikis sorgmarsch

Sibelius
• Romanssi / Romans C
• Presto

Reijo Tunkkari
johtaja & viulu / dirigent & violin

Leenakaisa Wirkkala
viulu / violin

Lisätietoa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterista
(Lähde: wikipedia)
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (engl. Ostrobothnian Chamber Orchestra) on Kokkolassa kotiansa pitävä 20 soittajan kamariorkesteri. Orkesterin taiteellinen johtaja on Sakari Oramo.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri sai alkunsa Juha Kankaan vuonna 1972 perustamasta Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston oppilasorkesterista. Soittajisto kehittyi ja heräsi ajatus ammattimaisesta ja organisoidusta orkesterista. Vuonna 1989 kamariorkesterista tuli ammattiorkesteri.

Orkesterin ohjelmisto kattaa aikakaudet barokista nykyaikaan. Erityisesti aikamme suomalaisen musiikin lähettiläänä orkesteri on tehnyt tärkeää työtä. Monikymmenvuotinen yhteistyö orkesterin nimikkosäveltäjän Pehr Henrik Nordgrenin (1944–2008) kanssa oli poikkeuksellisen hedelmällistä, ja yhteydet pohjoismaisiin ja Baltian maiden nykysäveltäjiin ovat olleet tiiviit. Orkesteri on kantaesittänyt yli 130 teosta, joista suuri osa on omia tilauksia. Orkesterin levytuotanto kattaa yli 60 levytystä.
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esiintyy säännöllisesti koti- ja ulkomaisilla musiikkijuhlilla. Ulkomaankiertueita on tehty Euroopan maihin, Japaniin ja New Yorkiin.
Juha Kangas johti orkesteria vuoden 2008 loppuun saakka ja toimi vuosina 2009–2013 yhtenä orkesterin neljästä kapellimestarista, joista muut olivat Sakari Oramo, Tuomas Hannikainen ja Johannes Gustavsson. Syksyllä 2013 orkesterin taiteellisena johtajana aloitti Sakari Oramo. Konserttimestarina toimii Reijo Tunkkari.
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterille myönnettiin vuonna 1993 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto. Vuonna 1995 orkesteri ja kapellimestari Juha Kangas vastaanottivat Teoston Luomus-palkinnon ja vuonna 1998 Suomen Säveltäjät ry:n Madetoja-palkinnon sekä Yleisradion Vuoden levy 1998 -palkinnon. Vuonna 1999 orkesteri sai Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien Janne-palkinnon ja tammikuussa 2004 orkesterin ja Tampere Filharmonian yhteinen Vasks-levy sai kansainvälisen Cannes Classical Vuoden levy -palkinnon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s