Konevitsa-kvartetti vierailee Kärsämäellä 12.3.2015

”Taivaallista musiikia” -kiertue

Konevitsa kvartetti

Konevitsa-kvartetin vuoden 2015 konserttikiertue Suomessa alkaa 1.3. Kerimäeltä jatkuen joka päivä eri paikkakunnilla. Kiertue päättyy Lappenrantaan 29.3. Kärsämäellä kvartetti vierailee torstaina 12.3. klo 18 Engelin kirkossa.

kvartetti
Kuvassa vasemmalta oikealle: Maksim Mostovoy, Stanislav Dimitriev, Sergei Svoysky, Igor Dimitriev ja Konevitsan luostarin johtaja igumeni Aleksanteri.

Konsertin monipuolinen ohjelma on oivallinen läpileikkaus Venäjän mieskamarikuorojen rikkaasta ohjelmistoperinteestä. Konevitsa-kvartetin ohjelmiston keskeinen osa on venäläinen kirkkomusiikki muinaisista luostarisävelmistä nykysäveltäjien teoksiin. Vanhinta kirkkomusiikkia lauletaan yksiäänisesti, uudemman ajan laulut on sovitettu 2-3 äänelle. Nykyiset neliääniset sovitukset ovat kuoron jäsenet tehneet itse.

Kirkkomusiikin lisäksi konserttien ohjelmassa on venäläistä kansan- ja sotilasmusiikkia. Marssit ovat keisarillisen ajan lauluja, jotka neuvostoaikana katosivat täysin. Ohjelmaan kuuluu myös venäläisiin runoihin perustuvia ja tunnettujen venäläisten säveltäjien sovittamia mieskuorolauluja.

Konevitsa-kvartetin laulajat hallitsevat erinomaisesti perinteisen venäläisen laulutradition ja osalla jäsenistä on myös klassisen laulajan solistikoulutus. Kvartetti on pieni kamarikuoro, joka etsii jatkuvasti täydellistä harmoniaa.

Konevitsa-kvartetti on vuosien varrella osallistunut lukuisiin merkittäviin festivaaleihin Venäjällä, Englannissa, USA:ssa, Italiassa, Irlannissa ja Skandinaviassa. Viimeisen vuoden aikana he ovat tulleet tunnetuksi Japanissa ja Ranskassa. Maailman musiikkikriitikot ja -lehdistö kiittelevät kvartetin laulun korkeaa taiteellista tasoa.

Kvartetti perustettiin vuonna 1992, kun Pietarin konservatorion neljä nuorta muusikkoa ryhtyivät kesäisin laulamaan Konevitsan luostarin kirkossa. Konserttien tuotto menee Laatokalla sijaitsevan Konevitsan luostarin jälleenrakentamiseen.

Konevitsa- kvartetti palaa uskollisesti Suomeen, nyt jo 23. kiertueelleen. Kvartetti on saanut maassamme vuosien varrella lukuisia taivaallisen kuoromusiikin ystäviä.

Lisätietoja: Jyrki Ojapelto 040-7083302 tai 050-5910418
kuoronjohtaja Igor Dmitriev 044-9253025
info.konevitsa@gmail.com
www.konevetsquartet.com
facebook

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s