Yhdistykset

KÄRSÄMÄELLÄ TAPAHTUU!
Kärsämäki on tullut tunnetuksi upeista kesätapahtumista ja vireästä kulttuuritoiminnasta. Niistä saamme kiittää kulttuuriyhdistyksiämme!

SUOMEN ELÄMÄNTARINAYHDISTYS
Suomen Elämäntarinayhdistys järjestää vuosittain Elämäntarinafestivaalin, jonka ohjelmistoon kuuluu mm. Tarinaniskennän SM-kisat,  seminaari, kirjoitusvalmennus ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös lasten- ja nuorten tarinakatselmukset ja Tarinan monet muodot -tapahtuma. Suomen elämäntarinayhdistyksellä on aktiivista ympärivuotista toimintaa. Yhdistys ilahduttaa meitä mm. tarinakahviloilla, runotapahtumilla ja kirjoitusvalmennus -kursseilla.

TAIDEYHDISTYS ELSUUPA
Taideyhdistys järjestää kesäisin ARS Kärsämäki -näyttelyn joka esittelee  erityisesti nuorten taiteilijoiden töitä. Yhdistyksen pääasiallisina toimialoina ovat nuorten taiteentekijöiden tukeminen ja taiteiden välisen yhteistyön lisääminen. Yhdistys järjestää ARS-Kärsämäki -näyttelyn lisäksi muita pienempiä näyttelyitä ja kurssitoimintaa sekä organisoi kulttuuritapahtumia.

MUSIIKKIA PAANUKIRKOSSA -YHDISTYS
Musiikkijuhlan taustaorganisaatioksi on perustettu Musiikkia Paanukirkossa ry. Musiikkijuhlan lisäksi yhdistys järjestää vuosittain eri yhteistyökumppaniensa kanssa Musiikkijuhlan kannatuskonsertteja, joiden avulla kerätään varoja juhlan rahoittamiseen.

AKSELIN SOITTO -YHDISTYS
Yhdistyksen tarkoitus on ylläpitää ja kehittää soittoharrastusta sekä edistää musiikkitoiminnan kehitystä yhdistyksen kotipaikkakunnalla.
Tätä varten järjestetään harjoituksia, musiikkileirejä, kursseja ja musiikkitapahtumia. Yhdistys ylläpitää Akseli All Stars nimistä orkesteria. Svalan suvun ympärille syntynyt yhdistys järjestää vuosittain Akselin Soitto -musiikkitapahtuman.

PAANUKIRKON KANNATUSYHDISTYS
Vuonna 2000 aloitettiin puukirkon rakennusprojekti ja se on ainutkertainen puurakentamishanke, jossa vuonna 1765 rakennetun ja 1841 puretun Kärsämäen vanhan puukirkon lähimaastoon rakennetaan uusi moderni puukirkko. Rakennuskohteessa noudatetaan tarkasti 1700-luvun rakentamismenetelmiä ja työtapoja.
Kirkosta on muodostunut kansainvälistäkin kiinnostusta herättävä puuarkkitehtuuri- ja matkailu-nähtävyys, joka tekee tunnetuksi vanhoja rakentamismenetelmiä ja paikallista käsityötaitoa.
Paanukirkon kannatusyhdistys kerää varoja Paanukirkon ylläpitämiseen mm. vuokraamalla Paanukirkkoa, myymällä matkamuistoja ja pellavatuotteita sekä kirkon esittelytoiminnalla.

KÄRSÄMÄKI-SEURA
Kärsämäki-seuran tarkoituksena on kotiseudun kaikinpuolinen kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta, elinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen. Tavoitteena on myös kotiseututietouden lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen ja omatoimisuuden voimistaminen, sekä kotiseudun kulttuurien vaaliminen ja edistäminen.

KÄRSÄMÄEN 4H -YHDISTYS
Kärsämäen 4H järjestää lapsille ja nuorille lastenkulttuuriksikin luettavaa toimintaa. Syksyjen 2011 ja 2012 Lasten maatalousnäyttelyt saavuttivat huikean suosion! Tapahtuma oli useiden eri toimijoiden yhteinen voimienponnistus. Jatkossa tapahtuma järjestetään vuorovuosin Kärsämäellä, Haapajärvellä ja Pyhäjärvellä.

Kulttuuritoimi tehee yhteistyöstä myös lukuisien muiden toimijoiden kanssa. YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA!

Kesätapahtumista löytyy tietoa myös Kärsämäen kesä -sivustolta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s